-----------------------------------
dragos.n
13 Iun 2013 00:48


-----------------------------------
Eu cautam un Tamron second, si nu am gasit. In schimb am gasit un stoc de obiective bune, si nu puteam decat sa iau tot. DFA 100 Macro, Sigma 10-20 F3,5, DA 35mm F2,4, plus kitul K-5. M-au usurat bine de tot la buzunar, dar a meritat.

Sper ca in timp sa fac teste cu toate, si poate conving si pe alti amatori de foto si astrofoto de calitatile si avantajele sistemului Pentax.

Si sa revin la review, cu cateva date tehnice. 

Acest obiectiv are aproape 1,4kg, si la inceput mi s-a parut foarte greu. Credeam ca e imposibil sa fac o fotografie stabila fara un timp de expunere foarte scurt, 1/300s, sau mai mic. Dar in circa o saptamana mana s-a obisnuit cu greutatea, mai ales dupa ce camera a devenit un pic mai grea, odata ce am adaugat un grip vertical. Astfel am capatat un centru de greutate mai apropiat de aparat, si mai ales, o suprafata de prindere pe camera mai mare, mai ales avand in vedere palmele mele, destul de mari.

Obiectivul nou costa, atunci cand era pe piata, circa 3200 lei (nu mai stiu exact). Deci mult mai putin decat fratii sai de la Nikon sau Canon, care sunt pe la 2000 de euro.

Este o mica namila. Eu sunt obisnuit sa tin tot timpul parasolarul pe obiective in pozitie de lucru, pentru ca e cea mai buna protectie. In aceasta pozitie, obiectivul masoara cam 260mm lungime, iar cu tot cu camera, 320mm. Cam mare pentru o geanta foto. Iar diametrul maxim e de peste 100mm, in zona parasolarului.

Unul din atributele mult apreciate ale acestui obiectiv este prezenta unui ambreiaj pe focalizare, care permite reglajul manual al acesteia in timp ce este conectata si cea automata, din camera. Astfel, fotograful poate modifica manual focalizarea oricand, fara sa fie nevoit sa schimbe setarea din comutatorul dedicat. La fel ca la Nikonul si Canonul de 2000 de euro.

Cam atat despre date tehnice. Voi reveni, sper cat mai curand, cu niste fotografii ale Lunii, dar poate si cu  altele ale unor constelatii.


PS. Scuze pentru postarile astea asa lungi, dar nu stiu cum reusesc, in pofida faptului ca imi place sa fiu cat mai lapidar posibil. Si cei care mai vorbesc cu mine pe PM stiu asta.