-----------------------------------
alex.tudorica
17 Iun 2013 15:34


-----------------------------------


Din punctul meu de vedere ar fi o plăcere să pot prelucra astfel de imagini, însă mă gândesc acum, că mulți forumiști visează a avea la îndemână brutul. Propun un fel de open source, ca mai mulți pasionați să participe la prelucrare. Rămâne la latitudinea dl. Alex Tudorica să aleagă modalitatea prin care s-ar face acest lucru. 

Oricum, foto-cosmologiile din linkurile de mai sus, sunt aur curat.  8)  Tot am senzația că ni s-a făcut un cadou iar crăciunul a venit mai devreme.

 Multumesc Michel,

 Unele imagini pot fi luate direct de aici: http://usask.cadc-ccda.hia-iha.nrc-cnrc.gc.ca/transfer/bmVpZ2g9VVNBU0smc2lnZXhwPTIwMTMwNjE3MTIyNzE5JmFyYz1WT1NwYWNlJm5zcD1DRkhUTFMvVDA3JmlkPTU1ODQyNTE2JnVzZXI9YW5vblVzZXImYXV0aFR5cGU9QmFzaWMmYXV0aENvZGU9MCZ1cmw9aHR0cDovL2Fkc3RvcjQ6ODg4OC9hcmNoaXZlL2QwNC92b3NwYWMvZGVmYXVsdC9kZWZhdWx0XzAwMDQvMDAvNTcvNzUvNTU4NDI1MTYlM0IlM0I2NDIzNzEzMA==/Y2xuPTE0MjU4NTMmY21kPWEwZWQwY2E2Yzg5NzE5YmNkOTUzNzY0MmE1ZjkwOWYyJmxtZD0xMzUxNzkzNjIzNzkw/b5212fa354692383b43fd69b792357fe/tableCADC.html (sper ca link-ul asta merge, la cat de lung e).

  Intre timp s-a scris si un press release de catre echipa CFHTLENS, iar imaginile pot fi vazute mult mai simplu, mai rapid si mai usor printr-o interfata gen google maps. O sa va trimit link-ul cand va fi facut public acel press release. 

   Planul urmator e procesarea campurilor WIDE, care au si 9x9 grade, dar cu mult mai putine expuneri, totalizand in jur de 1 ora pentru fiecare filtru (in plus, unele filtre nu sunt disponibile).