-----------------------------------
BMB
26 Iun 2013 10:55


-----------------------------------
Sal,

Desi sunt cam dezordonat din fire (nu gasesc motive personale pentru a sta si "pierde timpul" cu sistematizarea tuturor observatiilor/lucrurilor in loc sa ies si sa le fac efectiv) vin si eu cu un gand:

-categoriile pot fi realizate, asa cum poate se mai zice ceva mai sus in topic, per "specie" de obiecte, adica 
-Planete (cu fiecare planeta avand sub-topicul propriu)
-Luna
-Soare (la gramada lumina vizibila si H alpha)
-Deep sky (galaxii, roiuri, nebuloase)
-Comete
-Asteroizi (separat de comete)

Asta ata pentru astro foto cat si pentru observatii vizuale.
Fara incepatori/experti etc.

E bine si pentru incepatori o astfel de catalogare, pentru ca astfel, calitatea observatiilor/fotografiilor lor o sa creasca in timp, fiind comentate direct de cei mai "batrani" in domeniu.

Acum, pentru ambele categorii principale (astrofoto, observatii), se pot adauga doua simple sub-categorii (corespunzator celor doua mari topicuri).
"Echipamente si tehnici". Aici se poate discuta despre...tehnici. Relativ simplu ca organizare, si fara prea multe batai de cap. 
Este o alta parere personala faptul ca daca tehnica si comentariile tehnice predomina, atunci rezultatele nu isi mai au rostul. Instrumentele sunt realizate pentru a face ceva cu ele, iar daca nu ai finalitate nu mai are rost sa te apuci de un instrument. 
Intampin problema asta si unde lucrez acum, in Cercetare, unde milioane de euro sunt varate in proiecte fara o finalitate reala...
Eu unul sunt satul de astfel de "vorbe goale". Inteleg perfect prezenta unui sub-topic despre constructii, avand si eu la activ ceva ani de asa ceva, insa consider ca trebuie sa predomine categoric produsul final cu valaore morala (imagini, observatii) in defavoarea uneltelor !

Parere personala, si atat.

Spor oricum ar fi sa alegeti pe mai departe !

Max