-----------------------------------
Dbird
26 Iun 2013 12:46

Review Binoclu TCM 16x32
-----------------------------------
Review Binoclul Tchibo TCM 16x32

Date tehnice :
Prisme: Roof BK7
Diametru Obiectiv = 32 mm (masurat efectiv).
Puterea maritoare = in documentatie si inscriptionat = 16 X. Dar in realitate este 12 X ! (masurat prin suprapunere cu un binoclu gradat cu zoom). 
Greutate = 290g (masurat efectiv).
Pachetul contine curelusa de prindere, gentuta de agatat la curea si laveta stergere lentile.
Dimensiuni: 
140 X 75 x 50 strans complet
140 x 113 x 50 desfacut complet

Complet intamplator am dat peste acest produs si am fost tentat de pretul deosebit de mic. Pe net am gasit doar o recenzie descurajatoare dar in cele din urma am achizitionat binoclul de mai sus. Practic am gandit ca poate fi un binoclu ieftin de tinut in masina , de care sa nu iti para prea rau daca dispare sau il mai trantesti pe jos.
Totusi inca din magazin am avut o surpriza placuta. Binoclul este foarte bine lucrat , corpul este metalic (pare aluminiu) partea mecanica este ferma , totul miscandu-se asa cum trebuie fara jocuri sau alte probleme.
Optica pare a fi Blue Fully Coated (aducand mult cu sticla germana Bresser). Optica este foarte luminoasa si clara avand culori naturale si din nou extrem de asemanatoare cu cea tip Bresser !
Campul trecut 78/1000 pare corect, dar acest lucru trebie mentionat ca un side effect al minciunii vis a vis de puterea maritoare care revin la idee nu este 16 X ci 12 X ! Pana la urma cred ca este mult mai bine asa (12x si nu 16x) deoarece in mod cert la 16 x binoclul "tremura" mult prea mult pentru a fi folosit "din mana". Practic si la 12 X as spune (aici intervine si structura fizica a fiecaruia dintre noi sau antrenamentul fiecaruia) ca suntem undeva putin peste "vazutul din mana" la zona astro (la terestru este ok).
Binoclul dispune de reglaj dioptrii (cursa destul de mare) si capace rabatabile (putin cam dure) pentru a fi utilizati si cu ochelari.
Colimarea este foarte buna, primul binoclu testat a si trecut cu brio acest test as ca nu am mai incercat si altele (pe recenzia de pe net persoana respectiva se plange de o proasta colimare). 
Reglajul distantei intre ochi variaza intre 40 cm (strans complet) si 75 mm desfacut complet.
Personal sunt multumit de comportamentul lui pe partea de vizualizare terestra (scopul propus). Dar performantele descoperite pana acum ma vor face ca in prima noapte cu oarece vizibilitate sa il testez si pe astro comparativ cu 10x50 meu din dotare. Voi reveni si cu aceste detalii.
In concluzie un binoclu extrem de interesant si utilizabil fiind aproape incredibil in contextul pretului platit (45 ron)!
Cel putin din punctul meu de vedere il recomand cu caldura celor care nu vor sa cheltuie initial prea mult in tentativa de a "vedea mai bine la distanta" si de a determina ca acest lucru este pe placul lor in viitor.