-----------------------------------
dmtr69
29 Iun 2013 16:07

Probleme cu DSLR-ul
-----------------------------------
Salut!
Am cateva probleme cu DSLR-ul Canon 1100D. Va rog daca puteti sa-mi dati ceva solutii/sfaturi. In ordinea gravitatii:
1-adaptorul T2 are putin joc in baioneta(stanga-dreapta). Asa or fi toate sau am nimerit unul de slaba calitate? In cazul in care trebuie sa schimb bateria, din greseala pot sa-i rotesc campul.
2.-in ultimul timp aspectul intretesut(vertical) al imaginii este mult mai vizibil. Se distingea si in pozele mai vechi(mai mult sau mai putin). Sa fie de vina temperatura mediului/senzorului? De regula scap de acest zgomot (in cea mai mare parte) in etapa postprocesarii cu PS( Astronomy tools-vertical banding noise).
3-Principala problema- cand am camera in mod "live-view"(la focalizare sau la adaugarea stelelor de aliniere in EQMOD), imaginea este bruiata pana la deteriorare completa de dungi/linii orizontale. Defectul poate apare imediat sau dupa 10-20 secunde. Ce-i si mai grav este ca defectul se poate manifesta dupa aceea si in modul "imaging". Nu conteaza timpul de expunere, ISO,etc. (vezi poze cu cadru light si offset). Odata manifestat si in acest mod, defectul nu mai dispare pana la resetarea completa a camerei-pana uita data. Probabil ca s-ar reseta daca l-as lasa fara baterie mai mult timp- nu stiu insa cat ar trebui. L-am lasat o noapte, dar dimineata inca nu se resetase, era tot "zombi". Asa ca m-am apucat si l-am demontat, pana am scos toate cablurile-panglica de pe placa cu senzorul iar apoi l-am montat la loc. Azi am facut aceasta operatie pentru a doua oara.
 Prima oara cand a aparut defectul( prin luna mai), camera era conectata prin cablul USB la laptop. Cand am deschis BackyardEOS si am incercat conectarea mi-a dat un sunet de eroare- mufa se miscase in camera. Dupa remedierea conexiunii mi-a aparut defectul. Mai intai in modul "frame&focus"/live-view apoi si in modul "imaging". Defectul se manifesta si fara conexiunea USB.
 Dupa prima resetare a camerei, defectul a reaparut in modul "live-view" cu un timp de intarziere variabil. Dupa primele semne de oscilatii parazite daca comutam imediat in mod "imaging" reuseam sa opresc transmiterea defectului si in acest mod. Aseara nu am mai reusit asta, asa ca am ramas iar fara camera. Si dupa atatea saptamani de nori si ploaie sa ratezi singura noapte cu conditii oarecum decente pentru astrofoto -este frustrant.
 Am sa incerc focalizarea fara live-view, prin fotografii succesive, poate nu se mai manifesta defectul. Dar cred ca solutia finala este o alta camera foto.