-----------------------------------
jimao22
02 Iul 2013 23:49

Achizitie camera de ghidaj / planetara
-----------------------------------
Salut!
As dori sa-mi iau in viitorul nu prea indepartat (anul asta, sper) o alta camera de ghidaj, dat fiind faptul ca voi trece sa folosesc OAG, iar dezavantajul OAG-ului este ca uneori gasesti greu stele de ghidaj, deci trebuie o camera sensibila in acest caz.
Momentan am un ORION SSAG (StarShootAutoGuider), care este de fapt un QHY5 (stiu asta de pe Cludynights, de la unul care a desfacut o astfel de camera), cu unele restrictii de soft la descarcare de imagini, care altfel ar face-o buna si ca planetara.
Am gasit la ALTAIR ASTRO o camera de care nu am mai auzit - iNOVA PLA-Mx ( http://www.altairastro.com/product.php?productid=16563 ) si care mi s-a parut extrem de interesanta prin prisma faptului ca este o planetara buna (zic ei) dar si camera de ghidaj sensibila. In felul asta as impusca doi iepuri deodata, fiindca pe langa achizitia camerei de ghidaj sensibila, as avea si o camera planetara - care imi lipseste in momentul asta si mi-o doresc.
Are cineva vreo idee / sugestie referitoare la asta? Ati mai auzit undeva de review-uri depre ea?
Ati mai auzit de solutii similare dar poate mai bune?

Multam in avans.