-----------------------------------
BMB
03 Iul 2013 22:34


-----------------------------------
Daniyyel, predictiile pentru tranzite le poti calcula singur folosind site-ul Calsky.

http://www.calsky.com/cs.cgi/Satellites/4?

Iti alegi locatia si perioada pe care doresti sa cunosti tranzitele. Si de asemenea raza fata de locatia ta (in zeci de km) pe care au loc evenimentele. De obicei ai de mers ceva kilometrii, iar eu pentru practicalitate imi aleg o raza de 100km.
Posibil sa incerc maine dimineata sa ajung pe Autostrada Soarelui pentru a prinde tranzitul peste Soare (coincidenta de nume :) ). Am de condus vreo 80 de kilometrii pana acolo, deci nu e chiar aproape. 
Oricum sa nu uiti sa re-verifici ora inainte sa pleci spre locul cel mai favorabil de observatii, si asta pentru ca ISS ul mai face cateva corectii de altitudine si deci se pot schimba putin timpul si locatia (de obicei e vorba de cateva secunde si cateva sute de metrii).
Si sa verifici si vremea ! 
Asta ti-o spun din proprie experienta (si poate si Valy) pentru ca daca in jumatatea de secunda a tranzitului ai un nor, ai pierdut 3 ore de condus si pregatiri degeaba...
Ora exacta drept referinta e cel mai bine sa o iei de pe "atomic time", un site englezesc (da-i in google). Iar ca afisaj iti recomand un ceas cu limbi (din experienta), e mult mai intuitiv.
Oricum, spor la obsevatii !
Max