-----------------------------------
Tavi F.
04 Iul 2013 14:25


-----------------------------------
Cipul camerei are aceleasi simptome ciudate si in regimul astro planetar... indiferent ca filmez prin luneta sau telescop (la telescopul Cass, direct in planul focal, fara alta amplificare). Zonele marginile sint subexpuse si inutile. Probabil camerei i-ar trebui rescrise memorii, procesoare etc, sa deprinda citirea corecta. 
In prima zi de teste, adica luni, cam toate elementele au fost potrivnice. Nu stiu din ce motiv, VirtualDub nu-mi mai permitea ajustarea timpului de expunere, iar in urmatoarea zi am reinstalat softul original. Setarile manuale sint imprevizibile, mai sar de capul lor; filmarea propriu-zisa imi face surprize si apare altfel decit aspectul schimbarilor previzualizate... tot felul de dificultati. 
Marti am folosit granulatia la maxim si frecventa ridicata de filmare, ~25fps. Diviziunea Cassini aparea bine, cel mai bine, dar globul saturnian avea conturul nasol, dublat pe directia polilor... nu stiu sigur din ce cauze. (turbullente+granulatie+...)    

Ieri, in ultima zi, am redus granulatia si rata filmarii (undeva la ~10fps, la Saturn). Iata doua poze, dintre care una la Venus:
http://www.flickr.com/photos/80804182@N00/9205499395/sizes/o/

Dupa prima zi, chiar si cu rezultate satisfacatoare conjuncturii, ma gindeam ca aceasta camera e predestinata WC-ului, dar o mai tin totusi, pare sa aiba ceva potential (Saturn fiind si cea mai palida planeta dintre cele usor accesibile).