-----------------------------------
Tavi F.
19 Iul 2013 17:50


-----------------------------------
In Castrator nu merge, nu stie ce sa identifice. Are nevoie sa detecteze un obiect clar delimitat pe tot conturul sau, fata de restul fundalului.

In Registax, am incercat, dar chiar nu-mi dau seama cum s-ar proceda. Are ceva butoane cu "regiunea de interes" apoi scanarea frame-urilor. De acolo? Nici de acolo n-am reusit nimic.
Principala mea ingrijorare legata de functionalitatea RS-ului este decalajul prea mare ce poate aparea intre doua cadre succesive. Procedura standard, care include setarea  marimii chenarului (patrat) de identificare a punctului de aliniere, conduce spre stacuire. Altfel nu stiu... n-am vazut vreo alta optiune de salvare a secventei de cadre ori a filmuletului gata centrat.

Poate sa fac sapaturi prin facilitatile total neexploatate de mine oferite de Virtual Dub... ultima speranta.

Ninox-ul tocmai ce l-am descarcat, insa cind dau sa ruleze programul, apare foarte scurt o fereastra cu ceva scris in ea, gen dos, dupa care dispare si nu se mai intimpla nimic. Nu ruleaza nici un program.

In urma cu ceva timp, mai gasisem o lista de programe astro de astea mai noi (cred ca inclusiv PIPP), dar numai probleme si chicite am intimpinat, care ma enerveaza la culmea. Ba ma pomenesc cum descarcarea ma umple de add on-uri; ba windows-ului nu stiu ce-i lipseste... si, surpriza, nici nu puteam sa-i instalez... caci apareau alte erori sau neconcordante!!

L.E.:
@Valy: Intr-adevar, am gasit calea cea dreapta in RS. Am reusit sa salvez un filmult centrat, la marinea ferestrei de interes. Merci!!

L.E.2: Totusi mai sint probleme la filmuletele cu decalaje prea mari, respectiv intre cadrul de sfirsit de cursa si cel al inceputului urmatoarei treceri. Fara orologerie, asa cum spuneam (lucru care permite insa "eliminarea" prafului de pe senzor, dupa stacuire). Chenarul cu latura de 256px e prea mic, iar cel de 512 e prea mare (nu-mi incape pe latimea formatului. Dimensiune intermediara, "custom", nu-mi permite.
AAA, dar stai ca am varianta alinierii manuale in RS, daca o merge asa si la debitarea filmului centrat, tot imi va fi mai usor, ma scuteste de ceva munca si timp consumat aiurea.