-----------------------------------
Athiphique
22 Iul 2013 01:01

Cine ma ajuta si pe mine ?
-----------------------------------
Asa...deci nu am habar nimic de astronomie , insa mi-a placut imaginea Lunii cand am privit-o prin binoclul meu Nikon 8x50 !:) Asa ca mi-am cumparat  :

 http://astromagazin.ro/catalog/telescop-skywatcher-dobson-2001200-pyrex-filtru-luna-cadou-p-742.html?osCsid=1vufv6em0chf702ssumlreu341

  In seara asta a rasarit Luna...se vedea fff bine cu ochiul liber..asa ca am scos telescopul in curte si asa cum a venit in cutie...am cautat luna...si invers decat era normal am reglat si luneta cautatoare :)))..., am privit Luna...a fost ok...se pare ca aparatul era colimat din fabrica bine !
 Acum problema mea : prin ocularul super 25..se vedeau detaliile foarte bine...am vazut cratere..munti...ma rog...cam cum am vazut in pozele dupa net puse de astronomii amatori ! Insa eu vreau un ocular(fiindca asta cred ca e cauza) cu care sa pot vedea si mai bine...mai multe detalii...un unghi vizual mult mai larg si... nu stiu ce sa cumpar , fiindca am vazut oculare la 700 lei bucata , insa nu stiu daca imi ofera ce vreau eu !
  Si a doua problema : filtrul pentru Luna , cel cu care a venit telescopul...nu am stiut sa il montez...pur si simplu l-am tinut cu mana peste ocular :))))..desi sunt sigur ca nu asta trebuia sa fac !:)) Multumesc de ajutor tuturor care imi vor da un sfat cu ocularul dar si celor care imi vor explica cum se monteaza filtrul ala nemernic...fiindca m-am umplut de nervi dupa 30 de minute de observatii !:))