-----------------------------------
BMB
23 Iul 2013 22:36


-----------------------------------
Da Laurentiu si Emil...muntele e ultima speranta pentru cer bun in Romania, si nu orice munte !
Sincer ma bucur mai tare cand ajung acolo si ma uit la cer si chiar si cand incep achizitia cadrelor (chiar daca nu ies cine stie ce la final) decat cand incep prelucrarea acasa...
Din pacate nu am nici timp nici bani sa merg in fiecare week-end acolo (numai drumul costa 6 milioane si 12-14 ore dus-intors, fara cazare si alte alea...cum ar fi mancarea).
Una peste alta, comparand cu Cheile Bicazului, Fagaras, Doborgea, pana acum Retezatul se dovedeste pentru mine locatia cu cel mai bun cer pentru astrofotografie. Nu mai mentionez Bucegii ori litoralul (partea extrem sudica) pentru ca nu are rost...desi nici Cota 1000 (langa Sinaia) nu e chair cea mai proasta locatie...
Totul e sa poti si profita de cerul lui, insa anul acesta se pare ca vremea a fost cam capricioasa acolo, in special in jurul Pelegii unde se tot formeaza nori (de fapt cat am stat eu 4 zile acolo erau nori in jurul varfului in mod continuu).
Oricum nu ma las. Chiar daca o sa am parte si de Luna dupa orele 23-24, tot ma duc in week-endul asta plus alte cateva zile acolo.
Sper sa incerc iar un M 8- M20, si poate si Veil inainte de a ajunge Luna la peste 5-6 grade (la Ultimul Patrar)...

Max