-----------------------------------
renegatul
28 Iul 2013 18:06


-----------------------------------
Parerea mea ,dupa mai multe  curatari e ca majoritatea mizeriei se adun ape partile exterioare ,deci prima data curatati-le pe astea , cu aer comprimat, apoi cu pensula moale ,apoi cu betisoare de vata si solutie de curatat geamuri, e mai buna ca alcoolul, fie iso fie spirt, lasa dare sau o pelicula , ala de geam nu.
Fara presiune de la mijloc circular spre exterior ,si de fiecare data alta vata.
Ocularele le puteti indeparta cel mai simplu daca desfaceti capacul central al puntii ,partea de obiectiv,apoi surubul de sub capac si deja se trace puntea ocular prin miscarea focuserului afara, nu este nevoie de colimare.
Obiectivele eu nu le-as dessuruba daca e colimat, nu mai veti reusi sa le asamblati cu au fost ,nici cu tuburile portobiectiv cu tot.
Prismele daca au praf ,nu e grav daca e depunere  mat albicioasa e greu de indepartat ,mie nu mi-a reusit niciodata un rezultat cu care sa fiu EU multumit.
Cu WD40 am reusit toate binoclurile mele cu focuser intepenit sa le desfac ,ajunge mai de multe ori cate o picatura de ambele parti ale rotii focusoare si timp pana se prelinge uleiul in filet, chiar si cateva zile sa asteptati.De obicei nu e nevoie sa reungeti sistemul, ajunge wd40-ul pentru viitor+ restul de vaselina care l-a spalat si luat cu el in filet.
Bafta