-----------------------------------
jimao22
04 Aug 2013 14:14

IC63
-----------------------------------
Vineri seara am vrut sa fac expunerile in SII la Bubble dar facand sincronizarea pe stele in zona Casiopeia - Cefeu, mi-a sarit in ochi o nebulosa de emisie draguta, IC63 (Ghost nebula), asa ca am facut niste expuneri la aceasta nebuloasa interesanta. 
Vineri am facut expunerile dupa ce am focusat intai cu masca Bahtinov (ca sa ajung aproape de focus) si apoi cu rutina de focus din Maxim. Cu toate astea, pozele au iesit execrabile din acest punct de vedere si fiindca am vrut sa vad ce am gresit, am reluat expunerile aseara. Numai ca am folosit pentru prima data in mod coerent FocusMax-ul. 
Este net superior lui Maxim in sensul ca merge extraordinar de repede, face focusarea perfect iar rezultatele finale au fost total diferite.
In plus, am avut cel mai bun tracking "ever" si unul din cele mai bune pe care le-am vazut undeva la o montura ca a mea. Nu stiu ce s-a intamplat cu dintiii de fierastrau ce imi apareau in sesiunile precedente, dar au disparut. Cred ca i-am dat un pumn telecopului ca la televizoarele stricate si si-a revenit  :) . Lasand gluma, cred ca de vina a fost totusi un cablu (de la dew-heater) care a cazut din pozitia in care era, iar acum sta bleg atasat, fara sa mai fie infasurat cum il pusesem eu initial.
Am facut 22 de expuneri de 600 de secunde cu filtrul Ha 7 nm Baader, calibrare cu dark-uri doar (o sa mai fac niste expuneri in seara asta daca timpul permite si am sa fac si flat-uri cum mi-a recomandat Vlad). Din astea 22 doar 17 erau foarte bune, dar am facut aceasta procesare cu toate, ca sa am semnal mai mult, daca voi mai avea niste expuneri la fel de bune in seara asta, am sa arunc ce nu era perfect si voi folosi doar expunerile foarte bune. Probabil ca daca tracking-ul va fi la fel de bun, am sa fac si niste expuneri lungi de 900...1200 sau chiar 1800 secunde.
Achizitie, ghidaj, calibrare si stacking - MaximDL / focusare cu FocusMax / prelucrare cu levels, curves, unsharp mask si reduce noise cu PS2.