-----------------------------------
achy1978
12 Aug 2013 20:43


-----------------------------------
O buna automatizare, trebuie obligatoriu sa ia in calcul posibilitatea aparitiei erorilor in sistem, a suprasarcinilor electrice, interferentelor, si mai ales, trebuie sa prevada dublarea comenzilor automate cu unele manuale pentru partile esentiale, cum ar fi parcarea instrumentului, inchiderea capacului observatorului. Nu trebuie ignorata nici facilitarea interventiilor care pot fi necesare la un moment dat.

Aici am avut eu cel mai mult de munca ... la redundanta partilor din automatizare si sper ca evenimentele sa nu ma gaseasca descoperit ... pentru ca nu exista a 2-a sansa ... din pacate :(.

Referitor la poza:

1. De flexura nu vei scapa in veci (cam asa imi spunea prietenul Emil Kolbert) ... insa vei invata sa o administrezi (adica o sa incerci sa te incadrezi in timpul maxim de expunere unde flexura este  sub limita seeing-ului), astfel incat profilul stelei sa nu fie afectat. 

2. La prima interpretare am gresit ceva ... acolo ai o reflexie multipla ... acea multitudine de stelute duble separate foarte frumos :).