-----------------------------------
dmtr69
15 Aug 2013 13:39


-----------------------------------
-Am poluare luminoasa, sa zicem de nivelul "orange zone"(daca orasele mari au "red zone"). La asta se adauga transparenta proasta din zilele caniculare(cele mai bune perioade sunt primavara si toamna-atunci cand nu ploua). 
-de asemenea temperatura mediului are o influenta majora in nivelul zgomotului. Carcasele din otel le-am schimbat cu tabla de aluminiu- am incercat si o racire cu Peltier a intregii camere, o solutie ineficienta totusi. Am ajuns la o diferenta de temperatura de 10 grade, zgomotul si numarul pixelilor "fierbinti" scazand considerabil. Dar intr-o seara am ramas fara semnal video-probabil din cauza condensului- asa ca am renuntat la racire(Samsung-ul costa vreo 1000 lei!).
-am folosit numai un filtru IR/UV cut(Baader), ambele camere avand filtrul original scos.
-am sa incerc Andromeda intr-o seara(din pacate s-a stricat vremea si Luna este in crestere). Va trebui oricum sa incerc un mozaic. As fi vrut un M51 sau M63, dar nu mai este sezonul lor. O sa caut in Stellarium ce pot gasi in sud.

Cer senin!