-----------------------------------
jimao22
18 Aug 2013 13:01


-----------------------------------
Aseara am mapat in Hubble pallete expunerile facute la aceasta nebuloasa. Total expuneri au fost  360 minute Ha, 105 min SII si 105 min OIII, mapate ca R=SII, G=Ha si B=OIII. Fiindca expunerile in SII si OIII au fost mult mai putine decat in Ha am folosit urmatoarea "reteta" de procesare - dupa ce am calibrat si stacat separat pe filtre toate imaginile, le-am combinat in Maxim cu "combine color" unde am balansat "greutatea" fiecarui canal de culoare dupa proportia 2xR, 1xG si 2XB (aproximativ).
Am incercat o prelucrare clasica in Photoshop dar rosul era mult defazat pe histograma fata de verde si albastru iar dupa ce am incercar sa le echilibrez, rezultatul nu era grozav. 
Am trecut apoi la StarTools, fiind prima data cand am facut prelucrarea unei poze color in programul asta. Folosind TAB-ul COLOR, imaginea a fost calibrata instantaneu PERFECT.
Am revenit in Photoshop doar ca sa intensific un pic colorile (de fapt treaba asta a facut-o Saiph, care mi-a fost musafir azi noapte la observator).
Rezultatul mie imi place. O sa incerc cat de curand sa refac toate prelucrarile astea in PixInsight, sa vedem ce iese.