-----------------------------------
HoO_Germany
28 Dec 2006 18:52


-----------------------------------
Ar mai fii un telescop de la GSO si are tot f/4. Dar construcita nu este gandita pana la sfarsit, adica elementele care sant prelucrate la tub ca main mirror-cell si asa mai departe, trebue fie optimate by yourself.
nu inteleg ce trebuie sa ii mai fac....  :shock: ?
am citit site-ul in limba engleza si totul pare a fi in regula.


De lipsit nu este vorba  :wink: dar multi care l-au cumparat nu au fost deloc multumiti cu ce au primit. Asta eu nu pot zice din experienta propie, dar ce am citit prin forumurile nemtesti. 
Cei mai multi care vor sa fotografieze cu un Newotn, iau ala de la ORION si cel mai bun este ala in 8". Exista si cu 6" si cu 10" dar la amandouo modele sant multe greseli in constructie. De ex. baza focusserului la model 6" si 10" nu este prevazuta pentru diametrul tubului si din cauza asta se strambeste tubul, justage nu este posibil. Mai departe este ca apertura (diamatrul tubului) este prea mica, ce inseamna ca tubul NU are apertura de 10" din cauza constructiei. Se platesc 10" dar nu se folosesc 10" ... si asa mai departe. Si astea sant punctele de care vorbesc eu. Si sigur ca nu le gasesti pe site la vanzatori  :roll:  :) 
La fiecare Newton sub f/5 trebue un corrector neaparat, si la asta. Cel mai bine apare un MPCC (multi purpose corrector) de la Baader care costa actual cam 140 - 160 Euro.