-----------------------------------
Mihai98
20 Aug 2013 05:56

Primele mele observatii
-----------------------------------
Buna tuturot.M-am gandit putin si am zis sa ma laud cu prima mea "reusita" pe cer.Anul trecut am primit o luneta "No Name",avea foarte multe defecte iar unul dintre ele fiind faptul ca atunci cand incercam sa strang un surub pentru a bloca rotatia telescopului el se ridica 5-6 cm in sus,tocmai de aceea am decis sa nu il folosesc si uite asa a stat el intr-un colt 1 an de zile pana azi.Am zis sa vad ce poate si am iesit cu el la observatii.
La ora 03:50-4:00 am vazut prima data Pleiadele,se vedeau ca niste puncte foarte apropiate si luminoase.
La ora 4:30 am observat o stea foarte luminoasa in partea stanga jos a Pleiadelor,am consultat Stellarium si am descoperit ca e jupiter,se vedea foarte neclar dar am reusit sa vad satelitii lui si foarte neclar culoarea usor maro deschis.
La ora 5:15 "rasare" de peste deal si constelatia Orion asa ca am indreptat telescopul catre ea si am inceput sa caut Nebuloasa si spre surprinderea mea chiar am gasit-o dar se vedea foarte neclar,vedeam doar doua puncte si putina ceata pe langa ele dar important e ca am vazuto.
Cam asa a fost prima mea initiere in astre.
Astept critici si sfaturi constructive

Mihai