-----------------------------------
ARTHUR
27 Aug 2013 14:56


-----------------------------------
Da. asta este problema mea - faptul ca vreau sa imi cumpar ceva cat de cat portabil; asa pot sa-l bag in rucsac si sa ma duc cu el la munte. Banii nu ar fi chiar o problema daca ar fi s-o iau progresiv si sa ma incadrez in 40 de mil cu tot cu montura.

Mi-as cumpara doar tubul http://www.astroshop.ro/orion-telescop-ac-120-600-ota/p,13909 si apoi un ocular mai scump pt DSO. crezi ca ar fi o afacere buna? Nu prea ma pricep la oculare :D m-am uitat dupa oculare dar sunt de mai multe tipuri (swa, uwa, ed, eudiascopice, etc) si nu stiu ce anume imi trebuie + ca nu stiu daca imi trebuie oculare de 2"sau de 1,25" (pp ca la planete imi trebuie 1.25 iar pt DSO mi-ar trebui 2"). Ai putea sa-mi recomanzi ceva eventual?
Pt planete as putea sa-mi cumpar 1 Barlow mai ieftin si un 4-10mm zoom la fel de ieftin.
Crezi ca ma complic?
Mi-as lua unul gata facut pt ca nu ma pricep sa aleg ce-i trebuie, dar nu vreau sa ma trezesc ca cumpar un mamut de 15 kg. :))

Crezi ca SW 120/1000 se mai poate numi portabil? banuiesc ca are 1 metru lungime si cand mai pui montura si trepiedul...
Am cautat si catadioptrice (pt ca sunt portabile) dar nu gasesc niciunul cu un "f" mic. deci nu cred ca sunt bune pt DSO. Gresesc?

Mersi inca odata!