-----------------------------------
Teo
27 Aug 2013 16:05


-----------------------------------
Un acromat 120/600 mm Sky Watcher am si eu. De cand l-am achizitionat nu m-am mai dezlipit de el :D.

Iti pot spune ca este destul de greu ( 5 Kg fara trepied) si ca incape la limita int-un rucsac mare. Este destul de anevoios de carat daca nu ai o masina insa satisfactiile sunt mari atunci cand ajungi cu el la un cer negru de la tara sau de la munte. Este instrumentul care mi-a oferit imagini la deepsky mai bune decat telescopul Newton  de 150/750 mm. Mai bune in sensul de contrast.

Merge binisor si la Luna. Magnificatia utila este de 100 X. Merge si putin peste ( 150 X)  insa nu recomand mai mult de 100 X.

Din punctul meu de vedere isi merita toti banii. Nu ca nu mi-as dori un APO/ED dar acest acromat isi face cu bine treaba pana la mariri de 100 X .

Daca ai bani de APO/ ED, atunci e foarte bine. Poti merge pe varianta unui apocromat.

Daca vrei un reflector scurt pentru deepsky si care poate fi utilizat si la astro-fotografie, uite aici ceva misto :)  :

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p4762_GSO-6--Imaging-Newton---150mm-Oeffnung-f-4---2--MONORAIL.html