-----------------------------------
dragos.n
27 Aug 2013 22:34


-----------------------------------
Eu am niste mici dubii ca o civilizatie care ar fi capabila de zbor interstelar, aflata poate cu 1000 sau mai multi ani in avans fata noi, ar putea fi tinuta departe de niste bombe atomice. 

Si la audierile care au avut loc anul acesta la clubul presei din Washington, cu participarea unor membrii ai Congresului American, un fost militar de la o instalatie  de lansare a rachetelor, a povestit cum odata cu aparitia in zona a unei luminite neidentificate, toate rachetele intercontinentale din siloz au fost in mod inexplicabil blocate, reintrand in functiune dupa plecarea acelui vizitator. Si se pare ca au fost mai multe incidente de acest tip. 

Cat despre inmultirea oamenilor, de toate felurile, cred ca se datoreaza unei greseli de design. Suntem singura specie de pe pamant care nu are un mecanism, intern sau extern, de control demografic. Lacomia, prostia, si consecinta lor directa, razboiul, nu sunt suficiente pentru a tine numarul oamenilor in limite sustenabile. Si mie teama ca momentul in care insasi cresterea populatiei va genera autodistrugerea nu e la distanta mai mare de 3 generatii. Iar un razboi atomic ar duce la distrugerea vietii in ansamblu pe pamant, nu doar a civilizatiei umane.