-----------------------------------
petrica
29 Aug 2013 09:08

Mi-a cazut binoclul in nisip ...
-----------------------------------
... pur si simplu, mi sa desfacut un capat al chingii mi-a zburat de la gat. 
Este vorba de un Olympus 10 x 24 pc ii r, care nu-mi lipseste din nicio excursie. Il port permanent in torpedoul masinii.
Accidentul sa petrecut acum cateva zile, pe litoral ... eram in mers, cand mi sa desprins de la gat. Chestia nasoala e' ca mi-a picat intr-o zona cu nisip foarte fin si afanat si din aceasta cauza sa ingropat jumate in nisip. L-am ridicat eu repede, l-am sufalt cu putere peste tot dar in zadar ... toate reglajele sunt aproape intepenite. De vazut se vede bine prin el, insa nisipul a patrins peste tot.
In final am ajuns in camera si am avut ideea tampita sa-l bag sub un jet puternic de apa. Ce e drept, nisipul sa mai dus, insa apa a intrat si inauntru si  ... nu se mai vedea chiar nimic !  :( 
In final l-am dezasamblat si am spalat separat cu apa lentilele ocularelor si pe cele ale obiectivelor apoi le-am tamponat usor cu servetele.
Pana aici a fost treaba buna insa apa a lasat urme si pe prisme. Chestia nasoala este ca pe astea nu le pot sterge ... nu am acces acolo decat daca le demontez, insa asta inseamna sa decolimez binoclul. Prismele au niste surubele foarte fine de fixare, insa are si un fel de ,,clei" ce le fixeaza. Este clar ca o data demontate nu mai reusesc in veci sa colimez binoclul asta !

Momentan se vede acceptabil prin binoclu, insa as vrea sa curat si prismele ...
Aveti vre'o idee/solutie cum sa fac lucrul asta ?