-----------------------------------
Tavi F.
29 Dec 2006 20:24


-----------------------------------
Iata o imagine bruta (bmp salvat ca jpg calitate 10) din "colectia mea" facuta cu 114-ul F/8 si webcam in prime focus cu barlow 3x . Chiar trebuie sa revin la Saturn cu noua aparatura , dar din pacat webcam-ul si-a pierdut filtrul IR lucru care nu ajuta la observatii planetare :(
Contrastul pare destul de bun la imaginea ta, luminozitatea e prea mare (a fost supraexpusa, am studiat-o si eu), deasemenea focalizarea e buna (aici si atmosfera conteaza f. mult).
Nu cunosc efectul filtrului de care ziceai, in cazul meu si surplusul de lentile cred ca a daunat contrastului.
In orice caz pe viitor o sa-mi notez pozitiile focuserului, pentru a obtine rezultate mai consistente (doar vizualizarea pe LCD e dificila), o sa mai revin eu cu fotografii planetare, astea ma pasioneaza mai mult  :D 


Am o observatie orientativa pt. tine:
Un Barlow asigura amplificarea prescrisa doar daca imaginea finala data de obiectiv se formeaza in locul in care e pozitionata diafragma de cimp a tipului de ocular pt. care a fost proiectat (barlow-ul).
Planul senzorului camerei tale cred ca a fost mai departe, deci amplificarea fiind mai mare.