-----------------------------------
jimao22
05 Sep 2013 22:08


-----------------------------------
Ultimele 2 nopti am facut achizitii in OIII la nebuloasa in cauza. 
Ma chinuie talentul din greu la prelucrarile color (adica nu le am deloc), inca nu mi-am gasit o reteta de prelucrare pe care sa o folosesc ca si procedura standard. 
De exemplu, acum am facut in felul urmator:
- am generat imaginile stacate si calibrate pe fiecare canal Ha si OIII in Maxim
- am combinat culorile si le-am aliniat in Maxim R=Ha, G=OIII, B=OIII, cu balansul de culori ceva de genul 1/4/4 ca sa nu devina rosul predominant rau
- am strech-uit un pic in Maxim, pana am obtinut niste culori frumoase ca si paleta
- m-am dus in PS si am facut Levels si Curves (levels si pe fiecare canal in parte)
- tot in PS am umblat un pic la balansul de culori
- m-am dus cu imaginea astfel obtinuta in StarTools pentru Sharp, Deconvolutie, micsorare stele, un alt balans de culoare usor, Denoise si inca ceva (am uitat ce - ca sa va dati seama ce nebunie a fost). 
- transformat din nou in PS din tiff ->png
- transformat cu VSO ImageResizer din png ->jpg

Rezultatul final pare dragut dar astept criticile fara sa ma supar.
Am urmat sfatul lui Vlad si am fost atent la denoise si alte cateva stadii de procesare, ca sa nu pierd detaliile fine si sa nu apara efectul de acuarela.

In total sunt 4 ore (16 x 900 sec) OIII (din 9 ore achizitionate)
si ce am folosit la Ha mai sus (7ore si 55 minute din aproximatix 13 ore si jumatate)