-----------------------------------
Erwin
14 Sep 2013 23:50


-----------------------------------
Azi am reu&#537;it să mai lucrez câteva ore, am confec&#539;ionat nituri din &#539;eavă de 6mm de alamă &#537;i am fixat brida, acum parasolarul stă foarte bine, urmează să-l înegresc, fie cu vopsea negru mat fie cu velur sau cu pânză neagră &#537;i apoi vopsit cu negru mat. 

Am confec&#539;ionat un suport pentru pantoful căutătorului original, din &#539;eavă pătrată de Al pe care am prins-o în partea de sus a plăcii focuserului, astfel ocularul căutătorului nu este departe de ocularul principal. &#536;tiu ce zici, Mircea, am avut unele dificultă&#539;i de a folosi "locomotiva" pe post de căutător pusă pe cassegrain. Noroc că inversarea este pe aceea&#537;i parte ca la cass, a&#537;a că merge. A&#537; mai putea pune pe marginea plăcii ni&#537;te mici repere sau inele.  

După ce-am montat telescopul cu căutător &#537;i ocular Hyperion am probat cum stă în echilibru în orice pozi&#539;ie pe altitudine, probabil pentru o bună echilibrare n-ar strica o bară cu o contragreutate mobilă pe care s-o pun undeva în paralel cu &#539;eava. 

Voi reveni cu imagini, pe moment imageshack e oprit.