-----------------------------------
Teo
16 Sep 2013 12:14


-----------------------------------
Eu am facut diafragme din plastic. Bucati din teava le-am taiat felii mari apoi le-am decupat pe generatoare. Le-am intins cu grija si le-am presat la cald cu o bucata de tabla groasa incinsa pe aragaz. E neplacut pentru ca poti sa te frigi si faci miros in casa. Trebuie ceva experienta in asta.  :D

Totusi, daca dispui de placi din plastic gata taiate poti face din ele diafragme.

Diafragmele la interior le poti decupa si cu o trusa de traforaj sau ceva analog. Am vazut ca se mai gasesc ferastraie cu panza subtire precum cele de traforaj, pe la Praktiker.

Eu am muncit mai mult sa le decupez. Am utilizat o lama de cutit pe care am incins-o in foc pe aragaz. Evident ca am stricat cutitul si am decalit lama dar o tin acum pentru asa ceva.

Am trasat cu un compas prin zgariere diametrul interior si apoi am decupat un un fel de decagon cu lama de cutit  incinsa pe foc .

Am facut apoi corectiile cu o pila cu raza. Am muncit destul de mult ( nu mai vorbesc de mirosul de plastic topit din bucatarie) dar au iesit foarte bine. Apoi am finisat cu smirghel fin pe unde a fost cazul.

Nu mai am poze cu diafragmele caci ti-as fi trimis.

Succes pe mai departe !