-----------------------------------
tavi 84
22 Sep 2013 13:37


-----------------------------------
Dumneavoastra va referiti la reflexiile parazite(imagini fantoma ale Lunii),suplimentar aparute din cauza foliei sau la dungile aparute daca privesti prin acel tip de folie metalizata destul de raspandita?Eu poate am avut noroc,de am gasit cu destui ani in urma o bucata de folie de la un ambalaj,care nu prezenta acele dungi si l-am folosit impreuna cu un ocular de 20 mm,la o marire de 35 ori,pe o luneta Fomei de 60/700.E adevarat ca acel ocular era compus din doua lentile biconvexe simetrice,fara nici o acoperire si din cauza performantelor optice slabe ale sistemului in general,nu am sesizat degradarea imaginii din cauza foliei.Imaginea era colorata in albastriu si la observarea Soarelui cu ochelarii de eclipsa(cei oficiali,de la EBA OPTICS),si nu am considerat ca asta ar fi o problema(filtrele lunare vad ca sunt pe culoarea verde).                                                                    PS:De ce as injura daca eu sunt de vina?                                                                                         PPS:In general nu injur pe nimeni.