-----------------------------------
StarChild
25 Sep 2013 15:27


-----------------------------------
...

Cealalta idee cu motorasele si surubul pare mai realista, avand in vedere accesul la materiale...
Intradevar, gabaritul ar fi mare, eu vroiam sa folosesc pentru ia motorase cu curent continuum, ca acesta: http://www.robofun.ro/mecanice/motoare/motor_electric_micro_metal_100:1_HP sau steppere la aceleas dimensiuni. Mai mici nu am gasit...
...

ma bucur ca ti-am fost de folos, desi am primit niste remarci cum ca ce am scris acolo ar fi descurajant si deplasat (chestia cu conductele de ulei intinse pe pereti urmat de divort si alte alea ) scuze daca am scris ceva aiurea.

motoare stepper mai mici ca dimensiuni (mai mici chiar si decat cel din link-ul dat de tine) se gasesc in unitatile floppy-disk si HDD-urile mai vechi... avantajul este ca in general au si un surub (precis) atasat pe axul lor (cele de la capul de citire al floppy-ului) , sunt precise, doar ca nu au putere foarte mare....acuma ptr o aplicatie "domestica" ar trebui sa fie suficient. Cred ca sunt destui colegi care mai au niste floppy-uri vechi nefolosite pe acasa... eu sigur am unul disponibil :wink:   si ptr motoare de astea bugetul nu ar trebui sa sufere prea mult.