-----------------------------------
stelaru
27 Sep 2013 05:59


-----------------------------------
Pare sa fie ceva in neregula (si) cu designul reglarii pe verticala, pentru ca si cand toate sunt stranse si fixate, tot se misca. Este mare pacat, pentru ca in rest montura e in regula: sta bine, se misca usor si ramane ferm pe pozitie pe orizontala.

Iarasi pacat, pentru ca daca renunti la Barlow si mai iei unul-doua plossl decente, aceasta luneta isi face bine treaba, cel putin la Luna si la nori - unde o folosesc eu.

Un minus la acest mic "review" este prin urmare ca nu pot spune nimic despre comportamentul la stele, DSO samd. 

Din cauza preocuparilor mele, am scos luneta cautatoare, a carei optica e totusi clara,dar care sufera de aceeasi instabilitate -ar fi probabil usor de rezolvat prin diverse proptele gen pene de cauciuc din gume de sters, dar cum pe mine nu ma intereseaza (Luna si norii se pot "tinti" ochiometric), nu mi-am batut capul.

In ce priveste contragreutatile, in cel mai pur spirit romanesc ma gandeam daca nu cumva as putea improviza ceva la fata locului. In definitv, ce conteaza forma greutatii?!

Cred ca un al doilea imens avantaj al acestei lunate, dupa portabilitate,  este ca nu iti este frica sa improvizezi. La un instrument mai mare si mai mai scump, probabil ca eziti inainte de te duce la banda de impachetat sau la sarma de covrigi.