-----------------------------------
nenea dani
28 Sep 2013 00:57

Revenire
-----------------------------------
Stimati domni revin dupa o lunga pauza deoarece nu am mai avut componente pentru teste  .Acum am procurat un obiectiv nou si mai performant si voi continua . Acesta are codul de fabricant: H25X10MGEP  cu diametru de intrare de aprox 11cm ,cel de iesire 1,7cm ,distanta focala 10-250mm, iar " max. rel. aperture" F1,5-360.  Unghiul pe orizontala este de 35,3-1,5grade pentru un sensor de 1/2 inch.
  Acestea fiind luate in consideratie am cateva intrebari la care nu reusesc sa gasesc un raspuns documentat .  Pot obtine imagini mai luminoase sau macar mai clare in lumina slaba fata de cazul cand am in vedere un obiectiv  cu urmatoarele :  3,5-91mm( zoom 26) ,diametru de intrare 3cm,diametru de iesire necunoscut (probabil nu mai mare de 1cm) ,F1,6-3,8.  Acest obiectiv echipeaza  un modul de camera video cod FCB-EX980P? Senzorul acesteia are 1/4inch ,dar as vrea sa compar doar optica . Cineva care se pricepe la foto mi-a spus ca din moment ce au aceeasi valoare F,au si aceeasi lumina (la zoom minim).  Eu nu cred deoarece primul obiectiv de care vorbesc are o suprafata de intrare mult mai mare . De fapt ma intereseaza care este mai luminos la zoom 25-26X? 
In general  dintre doua obiective la care difera doar lungimea focala ,care este mai luminos ?
  Daca cineva poate sa ma lamureasca ii raman recunoscator.