-----------------------------------
stelaru
29 Sep 2013 22:03

Stelaru reloaded
-----------------------------------
Prin 2006-2007 astronomia a inceput sa ma atraga. Aveam atunci 44-45 de ani si veneam spre astronomie dinspre fotografia digitala, practicata la nivel de amator cu un DSLR Nikon D50 pe care il mai am (si folosesc) si acum.

Mi-am ales instrumental (un MAK, parca de 100)- multumesc coforumistilor de atunci. Unii mai sunt si azi... altii sunt tot ca mine, comete ... :-))

Si... fasss... viata m-a purtat in alte preocupari si am ramas cu alegerea, nu am mai cumparat nimic.

Intre timp, fetita mea a crescut, are acum 8 ani si vreau sa ii arat cum sunt stelele, Luna si tot felul de obiecte. Mai ales Luna ne intereseaza, pentru ca vreau sa scriu o poveste cu poporul de pitici din Luna. 

Din 2007 pana acum m-am tot plimbat prin tara si am vazut ca portabilitatea e cel mai important lucru pentru unul ca mine, mai importanta decat performatele tehnice ca atare. 

Asa ca in vara asta m-am dus glont la un magazine si am cumparat un SW 70/500, sfatuit si de fetita mea (!) care a vrut "ceva micutz". Ca sa vezi... 

Ma ocup de ecologie, dar si de legislatie. 

Vreau sa inteleg ce fac si din cauza asta pun multe intrebari.

Imi plac: Luna, planetele, norii. 

Tuturor, un forum linistit si bogat in schimburi de informatii!


(Cer senin nu pot sa zic, ca mie imi plac norii :-))