-----------------------------------
jimao22
30 Sep 2013 21:36

evenimente tiparite
-----------------------------------
Nu am stiut unde sa impartasec cu voi asta si am zis totusi ca acesta e cel mai bun loc.
Am venit de curand dintr-o mica calatorie din afara tarii si am cules de acolo toate revistele astronomice pe care le-am gasit pe raft. Asa ca am luat editiile de octombrie a Sky at Night, Sky and Telescope, Astronomy si Astronomy Now.
Surprizele au inceput de cum am inceput sa le rasfoiesc. 

In revista Sky&Telescope este un intreg articol pe 6 pagini despre expeditia din Australia a lui Catalin Beldea si Florin Mingirean care impreuna cu australianul Joe Cali au lansat balonul stratosferic cu ocazia eclipsei de Soare din 14 Noiembrie 2012.

In Astronomy Now si Sky@Night, firma ATIK are cate o pagina de reclama unde camerele sale sunt insotite de imaginile castigatoare de la concursul ATIK de anul acesta si de pozele castigatorilor. Unul din ei este Lucian Hudin (auriga) care a castigat anul acesta locul intai la una dintre sectiuni.

Pozele sunt mai jos pentru autentificare.

Nu trebuie sa uitam de asemenea performanta extraordinara a lui Emil Pera (psemil) care a castigat locul intai anul acesta la concursul ASA la sectia incepatori si performanta de anul trecut a lui Vlad, care a castigat si el premiul 2 (daca imi aduc aminte) la concursul ATIK.

Eu zic ca nu stam chiar asa rau, iar forumul nostru reuneste niste membrii extraordinari, chiar daca nu toti acestia au fost enumerati mai inainte.