-----------------------------------
MiroJenu
05 Oct 2013 15:03


-----------------------------------
Am reparat acest binoclu Telescop Service 20x80  .
El fusese cumparat de proprietar din strainatate (Germania) cu 130 euro si folosit in genere pt astro.
A fost imprumutat  la un prieten al proprietarului si cand a fost returnat era decolimat
si asa a ajuns la mine pt reparatii.
L-am reparat si apoi a ajuns inapoi la detinator.
Colimarea a fost un chin, nu am putut face colimarea numai din cele 4 suruburi( 1surub --1 prisma)
fiind nevoit sa desfac binoclul, sa dezlipesc 2 prisme, sa  repozitionez , relipire, reglaj suruburi.
Prin urmare nu mi-a placut prinderea prismelor==> mecanica slabuta interna, de mantuiala.
Asta inseamna o sensibilitate neplacuta la socuri mecanice ce duc la decolimari.
Este un binoclu stationar, se preteaza la un transport lin, ferit de socuri.
Geanta de transport in schimb este excelenta la fel si capacele aparatori sunt bine facute.
Cauciucurile ocularelor se pot plia, isi fac bine treaba dar deja erau pe jumatate rupte(pacat, un sort de cauciuc mai rezistent la pliari repetate era necesar). 
Reglajul central si al ocularului drept are calitate multumitoare.
Optica este medie spre buna fiind atuul acestui binoclu.
Tija metalica centrala este o "piatra de moara" fiind piesa ce confera o anumita rezistenta mecanica.
Prin urmare daca este utilizat stationar, montat pe un stativ(are dispozitiv de prindere reglabil),
ferit de socuri, binoclul TS 20x80 poate fi folosit la intreaga capacitate meritand toti banutii, raportul  calitate optica/pret este excelent.