-----------------------------------
jimao22
07 Oct 2013 16:42


-----------------------------------
Eu cred ca esti/suntem pe topic.
Hai sa lamurim un pic situatia. Ar fi trei scenarii posibile:

- peste un anume deltaT prestabilit, se face refocusare automata (la mine se poate face cu SELETEK-ul - nu stiu la Matei care e treaba) folosind functia de compensare, ai carei parametrii se determina experimental. Asta nu necesita utilizarea FocusMax sau a altei rutine de focusare decat la inceperea sesiunii de fotografiere, refocusarea ulterioara facandu-se cum am zis mai sus

- peste un anume deltaT prestabilit de asemenea, se face refocusarea folosind FocusMax, daca nu ai incredere in folosirea functiei ce se poate determina experimental ca mai sus. Necesita mai mult timp si datorita cautarii in zona a unei stele de magnitudine potrivita ca sa se faca refocusarea dar si datorita rutinei de refocusare si a stabilirii curbei V de catre FMax . Este mai corecta aceasta din urma mai ales in situatia schimbarii filtrelor (care nu sunt perfect parfocale, oricat s-ar lauda producatorii cu asta)

- faci refocusare dupa fiecare expunere, fara sa mai ai vreun senzor de temperatura, plecand de la premiza ca timpul pierdut cu asta este oricum mult mai mic decat cel necesar expunerilor si riscul de a avea o poza proasta din cauza focusului prost nu merita a fi  luat in calcul ca optiune