-----------------------------------
Manu72
09 Oct 2013 16:31


-----------------------------------
Aveam ca alternativa si fir de cupru (de la bobine) cu diametru tot de 0.1mm sau chiar mai mic - un 0.08-0.07 poate. Patchcord-ul de FO nu are acel fir de kevlar

Nu am folosit firul de cupru pentru ca mi s-a parut mult mai dificila obtinerea unei drepte perfecte dintr-un fir atat de maleabil precum cuprul. Macar fibra e dreapta de la sine iar montura a fost facuta simplu din 4 picaturi de rasina puse pe inelul diafragmei de camp, care inel este de fapt o "buza" de 1mm latime aflata in interiorul unui cilindru cu diamentru de 18.3mm si lungimea de vreo 30mm care serveste si ca "piulita" pentru fixarea grupului de lentile de intrare. 
Aici a fost de fapt dificultatea - sa fac jonglerii cu penseta prin interiorul acelui tub. Mi-ar fi fost extrem de usor sa fixez reticulul pe exterior, dar evident ca cei 2-3mm care reprezinta grosimea inelului faceau ca reticulul sa nu mai fie in focus.

In plus fibra fiind translucida, sper ca reticulul astfel rezultat sa beneficieze de iluminarea naturala furnizata de obiectul aflat in campul vizual :)
Acest aspect ramane de vazut, desigur.