-----------------------------------
jimao22
11 Oct 2013 13:22

Lisa - sesiunea de toamna
-----------------------------------
Aseara am ajuns la Lisa la star-party-ul organizat de Vali Grigore in jurul orei 9, dupa ce m-am intalnit cu Marian Achim pe drum. Am mancat repede ceva si am scos sculele afara intrucat vremea a fost SENZATIONALA!!!
Va aduceti minte de vremea din mai. Spre deosebire de ce a fost atunci, acum seeingul a fost de exceptie. Stelele din camera de ghidaj erau batute in cuie - nu se observa nici o miscare oricat de mari le faceam iar graficele de ghidaj aratau excelent desi punerea in pol a fost facuta cu EQMOD-ul fara sa insist prea mult. In plus de asta, temperatura aerului a fost in jur de 11 grade astfel incat nici nu am avut nevoie sa iau altceva decat un pulover mai gros pe  mine pana am terminat sesiunea pe la 3:00, cand au venit niste nori care ne-au stricat joaca.
Am luat la mine doar EQUINOX-ul, ca sa mai fac expuneri si cu el si sa incerc pentru prima data corectorul de camp/reducatorul de focala x0.85 pentru ED80, caruia i-am facut o reductie pe strung ca sa-l adaptez la EQUINOX. 
Din cauze tehnice nu am reusit aseara (dar voi reusi sigur in seara asta) sa fac corectorul sa stea bine pe luneta, asa ca am facut poze fara el si pentru ca am vrut o tinta pe care nu am mai facut-o si care sa intre si bine in campul lunetei, am ales M42.
Nu am facut decat 4 expuneri de 900 sec pe care le-am calibrat cu dark-uri, le-am stacat si apoi le-am procesat rapid cu StarTools.
Rezultatul este mai jos. 
MaximDL mi-a dat un FWHM mediu de 2.5 si un roundness de 0.10 (niste cifre cum n-am avut niciodata!)

In seara asta se anunta o vreme identica si pot sa va va spun celor care nu au putut veni ca au pierdut mult.

montura - EQ6/EQMOD
camera ATIK314L+ cu ghidaj pe finder-guider tunat cu SSAG
filtru Ha Baader 7nm