-----------------------------------
Nordas
23 Oct 2013 15:48


-----------------------------------
Am facut in urma cu cateva saptamani o vizita la magazinul din Cluj si am luat un Celestron PowerSeeker 70EQ1. Sfaturile au fost clare si obiective, atat despre astronomia practicata de amatori cat si legat de instrumente, .. multumim. 

Telescopul are si dezavantaje ca de exemplu, vine cu un ocular de 4mm care este destul de greu de folosit si depaseste puterea utila de 140x. Altfel e ok mai ales ca poate fi folosit si pentru observatii terestre. 

Pot sa spun ca sunt multumit de telescop si chiar l-am folosit in perioada asta. Am iesit in repetate randuri pe dealul de la Nord de aeroport (din Cluj) si am cautat Luna, Venus, Jupiter,.. in vreo doua randuri am incercat sa estimez stele variabile. Dar mai e mult de lucru pe partea cu pregatirea si planificarea.

Intre timp insa am avut ocazia sa iau la jumatate de pret un Binoclu Celestron UpClose G2 10x50 si cel mai important, un vechi si bun prieten - cum as putea sa-l numesc altfel - s-a oferit sa-mi  imprumute un telescop newtonian Sky Watcher 130mm/650mm. L-am adus abia ieri deci nu l-am utilizat inca.

Aceasta intorsatura fericita, imi da un ragaz pentru a strange o suma mai maricica cu care sa achizitionez prin Ianuarie-Februarie un instrument mai bun (mare) si care sa fie al meu.

Ce se recomanda a fi observat la inceput? Ar trebui probabil sa ma afiliez la un club sau asociatie.