-----------------------------------
Mars Boy
25 Oct 2013 11:50


-----------------------------------
Uitasem sa mentionez ca acel binoclu postat de mine ar fi o varianta,dar probabil ati obserrvat asta :D
In primul rand,va multumesc pentru raspunsuri si sfaturi :D,as merge pe varianta mea ( cu achizitionarea unui trepied ) insa ma tenteaza foarte mult acel Celestron SkyMaster 15x70 owned by Mars Boy,voi incerca sa fac un efort financiar pentru el,consider ca binoclul tau e mult mai renumit decat acel  Omegon Nighstar si am increderea ca asa vor fi si performantele,sau ar fi ok si acel Omegon ?
Deasamene nu exclud varianta Pentax 10x50 XCF sugerata de ovidiu
Ce trepied imi recomandati pentru ele ? ( Unul pana in max 150 lei sau chiar 200 )

Aici am gasit unele trepiede, http://astromagazin.ro/31-accesorii-binocluri Dar nu pot sa imi fac o idee in raport pret/calitate,sau acelea sunt preturile normale pentru un trepied ?

Multumesc inca odata pentru raspunsuri.

Diferente prea mari intre Celestron si Omegon nu prea sunt. Acum daca le ai putea testa la un magazin pe amandoua ti ai putea face o idee. Diferentele nu sunt mari oricum. Si bresserele sunt foarte bune ... dar nu stiu sa aiba un 15x70 in gama. Doar 20x80 dublet si triplet. O firma iar buna de binocluri este TS ( Teleskop Service ) ... tot firma "nemteasca" ca si Bresser. TS si Bresser au cateva binocluri 10x50 foarte bune ca pret si ca optica ... in jurul sumei de 200 lei. Dubios mi se pare diferenta de 100 lei in favoarea Omegonului fata de Celestron. Un sfat: In caz ca iti iei si trepiedul ... si am inteles ca asta faci si foarte bine ... e cam obligatoriu un adaptor de fixare trepied-binoclu din metal. Cele din plastic sunt foarte proaste si tremura mult. Bafta ! PS: Eu am de mult timp Celestronul 15x70, cumparat nou ce i adevarat, si nu am avut nicio problema cu el ... nu s a decolimat ... nu s a rupt nimic in angrenaje ... focusul merge fin si precis ca in prima zi. Cel mai bun test este ... ma repet ... sa te duci la un magazin ... daca se poate, si sa te uiti prin amandoua. Diferentele nu sunt sesizabile deci in consecinta nu gresesti daca cumperi unul sau altul.