-----------------------------------
mak
12 Noi 2013 07:33


-----------------------------------
Multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase.

Tubul l-am luat de la Klaus Helmerichs, chiar daca stiu si pot sa fac unul cel putin la fel de bun, experientele anterioare m-au invatat ca, la lucrari asa de mari, e mai rentabil sa cumperi decat sa faci doar o bucata care costa de cateva ori mai mult pentru ca nu poti amortiza costurile facand mai multe bucati (inca mai am prin garaj teava de otel de diametru 220mm si 2m lungime folosita ca matrita pentru tubul de carbon facut pentru C8 si nu stiu cum sa scap de ea). Din cauza ca a stat o vara in mansarda unde e foarte cald, nu mai e asa neted ca la inceput, atat din cauza variatiilor de temperatura cat si panzei Textreme (e un caz clasic de "print-through").

Valy, daca mie mi-a luat trei ani, celor cu un singur copil ar trebui sa le ia mai putin  :lol:  :lol:  :lol: ...

Theogon, deocamdata are diafragme doar in dreptul spider-ului si una inainte de primara care reduce apertura la 245mm. Versiunea 1.1 o sa aiba si in tubul primarei. De vazut prin el cand e vreme prielnica se vede perfect, in evaluarea de pe interferometru facuta de Octavian S. scrie lambda/8 pentru set si inclin sa cred ca e asa daca e sa ma iau dupa ce am vazut la 500X vinerea trecuta. MN56 care e lambda/8,5 da imagini tot asa de taioase (evident, fara asa multe detalii). 

Neox, am colimare la primara, doar ca e in alt loc decat o cauti tu. Celula primarei se prinde de o diafragma care e prinsa de tub cu trei perechi de suruburi push-pull de colimare (sunt in dreptul fiecarui balansoar de la primara, catre exteriorul tubului). Vad ca tine bine colimarea, deocamdata nu a fost nevoie de recolimare, cu toate ca il plimb in si din garaj de fiecare data cand il scot afara. Montura ASGT face fata, pentru planete e suficient. Urmeaza un upgrade si la partea asta.

Am pus mai jos cateva poze, sper sa va placa. Astept seeing mai bun sa vad intr-adevar ce poate.