-----------------------------------
phAn70M
13 Noi 2013 16:14

Salut
-----------------------------------
Multumesc MariusP,

Calculand "grosier" cum spunea si colegul nostru, sau babeste distanta de la oglinda principala pana la punctul focal este de 1200mm de aici rezulta ca la baza conului de lumina de la oglinda principala diametrul razei este 150, la jumatatea focalei adica 600mm diametrul ar fi 75 inca 300 de mm mai departe ar fi 37.5 aproximativ cat latura mica a secundarei mele, problema de care am dat eu este urmatoare ca raza reflectata de secundara este "aruncata" mult prea departe la aprox inca 300mm distanta sau 30 de cm; gandindu-ma la designul paralelipiped de aprox 175 diametru interior, secundara fiind la jumatate adica 87.5. pauza sa respiram :))  Raza reflectata de 300mm strabate distanta  de "tub" ramasa de 87.5 + 18mm grosime pal, ramanand inca 194.5, trece mai departe prin focuser care are inaltimea strans de 85mm, raman inca  109.5 mm de parcurs de la focuser pana la functul focal, asta insemnand sa pun ocularul la 11 cm de focuser :)), deschis la maxim focalizatorul are 130mm si inca raman 64.5mm de distanta a razei pana la punctul focal. ce ma gandesc este ca ar trebui sa montez focalizatorul mai departe de tub cu aprox 7-8 cm ca sa ramana punctul focal unde ar trebui si sa pot focaliza.

M-am gandit bine sau gresesc  ? ? ?