-----------------------------------
Mike23
13 Noi 2013 18:12


-----------------------------------
Salutare,

Nu am mai scris demult pe forum pt. ca reusesc cu greu sa-mi fac timp pt. postari, dar tot mi-am facut timp pt. cateva iesiri in aer ...ceva mai curat decat cel al capitalei.
Gratie a doi colegi dotati cu monturi ecuatoriale cu GOTO am facut primele incercari la DSO.
georgeb care detine un telescop identic cu al meu (Mak-Cas SW 127x1500mm) si Razvan (canisextramajoris), cu Celestron C11(Smd-Cas 280x2800mm).
Unele imagini sunt facute prin august, altele prin septembrie si unele prin octombrie.
Imaginile sun facute cu DSLR Nikon D3100 cuplat direct la telescop (prime focus).
Obiectele fotografiate au fost M57(Ring Nebula), M13 din Hercules, M32 Andromeda. Imaginea cu M31 am prelucrat-o ca sa pot scoate cat pot de mult detalii din bratele galaxiei, chiar daca nu este cuprinsa in intregime. din aceasta cauza si zgomotul care e destul de suparator.
In seara in care am fotografiat M42 nu am reusit in nici un fel sa focalizez bine. Desi in view finder-ul aparatului foto si chiar in modul Live view, parea focalizarea ok, imaginile au iesit neclare. AM incercat in acea seara si la Jupiter dar rezultatul a fost acelasi. nici nu am incercat sa postez imaginea cu Jupiter, in care abia se disting benzile de furtuna.
Oricum pentru mine este clar ca trebuie sa-mi achizitionez o montura ecuatoriala si sa o motorizez.

O zi placuta

Mihai