-----------------------------------
Mircea Pteancu
21 Noi 2013 01:10


-----------------------------------
Ce ar fi daca nu am fi chiar atat de romani si am pretui traditia?
La ce va servi inca o organizatie ?

Societatea Astronomica Romana ''Camille Flammarion'' ,din cate stiu eu, nu a fost dizolvata si nu s-a autodizolvat.Deci poate fi recuperata,poate fi reactivata.
Nu am sa inteleg niciodata de ce astronomii amatori romani tot fac grupuri si grupulete ,fundatii,asociatii  .etc dar nu readuc la viata aceasta societate  nationala?
Prin aceasta am recupera un trecut de 100 de ani.
Oare suta aceasta de ani nu a insemnat nimic pentru astronomia de amatori?
Spun aici doar cateva nume:
academicianul Demetrescu (a carui poza ar trebui sa existe in atelierul fiecarui ATM-ist roman,el a fost primul slefuitor de oglinzi din Romania);amiralul Vasile Urseanu,Victor Anestin,Ioan Zaidel,Ioan Dragescu aka Jean Dragesco,Victor Nadolschi,Vladimir Boico,Matei Alexescu.Ma opresc aici.

Nu ar mai vrea amatorii ca societatea lor sa poarte numele lui Flammarion?OK.
Oricum ar trebuie statute noi ++++hartogarie gramada dar daca stimatii colegi nu vad care ar fi castigul ,eu nu ma obosesc sa explic.

De altfel exista in Romania o organizatie de amatori care joaca rolul de organizatie nationala ''sine die''.Este vorba de SARM.

Nu de organizatii ducem lipsa ,deci , ci de mai multa buna intelegere si vointa.
Dar semnele sunt bune in aceasta privinta.De multa vreme forumul este activ dar fara certuri ,deci dupa o istorie de multe scandaluri a aparut si buna intelegere.
La inceputul verii a  avut loc prima intalnire nationala a membrilor forumului.Deci incepem sa dovedim vointa comuna.
Intalnire urmata in toamna de o actiune a SARM in aceeasi locatie si cu participare din nou din partea membrilor acestui forum.Deci incepem sa colaboram cu adevarat.
Si culmea culmilor,toate acestea s-au putut intampla intr-o atmosfera de prietenie,fara sagetile veninoase de alta data.
Deci semnele sunt bune,putem sa facem, nu chiar tot   ce voim ,dar multe lucruri minunate.

Mircea