-----------------------------------
Bogdan Angelescu
26 Noi 2013 01:21

Telescop pentru la munte
-----------------------------------
Salutare,

Sunt extrem de incepator in acest moment insa vreau sa "visez la stele". Stiu ca newbies sunt enervanti prin faptul ca nu au nici cele mai elementare notiuni dar va rog a-mi da un sfat.
De Craciun cineva drag mi-a promis un telescop pentru ca-mi doresc de mult. Avand o casa la munte la 900 de metri, intr-o localitate tare putin aglomerata, am ceruri frumoase si vara mi-ar placea la nebunie sa ma minunez la cat de mici suntem, uitandu-ma in sus :)
Stiu  acum dupa ce am studiat un pic forumul, ca imi trebuie si un binoclu. Il voi achizitiona si pe acela insa acum persoana respectiva trebuie sa stie ce-mi ia in 1200 de ron aproximativ. 
Asa ca, acestea fiind datele, poate imi puteri da un sfat pentru ca abia acum realizez ca ma bag intr-un domeniu in care caut pixeli pe cer si cred ca poate fi destul de tricky :) m-ar interesa ceva care sa-mi arate punctele mari ale cerului, mai spectaculos decat cu ochiul uman, poate si ceva deep space. Ma gandeam la un newtonian de 150mm, crezand ca daca stiu aceste 2 date sunt smecher. Abia acum, dupa ce am citit forumul, mi-am dat seama ca e niiiitzelush complicat si n-as vrea sa-mi petrec o seara intreaga pt a cauta Luna, methaphorically speaking :) multam