-----------------------------------
MrMxyzptlk
30 Noi 2013 22:11


-----------------------------------
Deodata ati uitat toti impredictibilitatea cometilor? Oricat de precis ar fi cunoscut compozitia, exact masa, viteza initiala, daca Soarele ar fi perfect bland etc etc nici atunci nu poate fi prezis 100%. Insa poate fi prezis cu o precizie foarte mare ce se intampla. E, in acest moment ISON s-a dezintegratm asta este acceptat in mare parte. Desi tine pana in acest moment traiectoria prezisa, se pare ca a incetinit insa acesta inseamna ca nu prea a mai ramas material intact. Se presupune ca miezul avea cca 2km numai, dupa dezintegrare acum astepta sa vedem daca a ramas numai praf intr-o formatie compacta ce a permis sa fie iar vizibil dupa periheliu sau sunt si bucati mai mari, daca este numai praf acesta cel mai probabil ca va fi capturat de Soare, daca sunt bucati mai mari acestea probabil ca vor continua pe traiectoria initiala insa cu o viteza redusa, dar nu semnificativ mai redusa. Acesta inseamna ca acei 61 milioane de km (de 156 de ori distanta Pamant-Luna) va fi si mai mare in momentul in care Pamantul si ISON vor fi la cele mai apropiate puncturi. Insa ceea ce este si mai important este ca ISON va fi peste 30 de grade de planul orbitei Pamant in jurul Soarelui. Ca acest lucru sa se schimbe avem nevoie de niste evenimente imprevizibile care putin probabil ca s-au intamplat mai alesc ca traiectoria cum am spus este cel asteptat pentru ramasite dupa trecerea prin periheliu. Ti-am atasat cateva poze, fiecare poza are explicatie. Eu pur si simplu nu vad nici un semn de alarma in acest moment, totul este conform cum s-a prezis din punctul de vedere al orbitei prezise, si a comportamentului prezis si sincer nu vad ce s-ar putea intampla. In spatiul cosmic foretele nu sunt cum este aici pe Pamant, ca daca ceva a incetinit atunci cade jos ...