-----------------------------------
alex_04i
10 Ian 2007 18:52


-----------------------------------
Mi-am adus aminte ca in urma cu vreo 4-5 ani mi-am cumparat un receptor pe unde scurte (Panasonic) si l-am folosit undeva in Muntii Vrancei.

A fost foarte distractiv, ca prindeam tot felul de posturi in limbi misterioase. Dar e greu de crezut ca asa ceva ar putea fi foloist pentru radio-astronomie, chiar cu o antena foarte buna. Din cauza faptului ca pierdeam usor posturile alea (un fel de fuga de pe frecventa, nu stiu cum se numeste si de ce apare, dar in cazul unor receptii mai slabe, pur si simplu receptia se muta mai sus/mai jos).

As recomada insa receptia pe unde scurte cu aparate comerciale (de larg consum) prin locuri ceva mai inalte si mai izolate. Pe cuvint daca nu merita.

De ce aparate comerciale ? este exact opusul la ceea ce iti trebuie tie, tu "asculti" anumite semnale din "zgomot", pe cand orice "aparat din comert" filtreaza acest zgomot , tocmai ca sa auzi semnalul clar (cel modulat). So, ideea cu aparatele din comert nu este buna . Uite ceva aici care te-ar putea interesa(costuri mici) http://my.integritynet.com.au/purdic/radio-telescope.htm