-----------------------------------
hpavictor
07 Dec 2013 23:12


-----------------------------------
Recomandarile de mai sus sunt general valabile , cu anumite exceptii , spre exemplu chiar binoclul care este specificat in titlul acestui subiect :) !
Fiind un binoclu cu destinatie militara , e clar ca nu va suferi niciodata de fenomenul de condens sau probleme de colimare ( in urma socurilor mecanice accidentale excesive ) , cu exceptia binoclurilor defecte .
Oricare dintre defectele care pot apare in exploatarea oricaror binocluri IOR  , inclusiv cele legate de colimare ( sper ca am scris corect :) ) se pot rezolva direct la firma producatoare ( inca ... ) , extragerea reticolului gradat , inlocuirea cauciucariei uzate sau reumplerea cu atmosfera anticondens  cu azot sau alte gaze inerte de uz miltar  etc , inlocuirea lentilelor care dau nuanta portocalie cu altele , care ofera o culoare total neutra , optima pentru observatii astronomice sau pentru vanatoare etc  . 
Eu am gasit pe internet  o oferta IOR de reparatii ( atasata mai jos ) referitoare la aceste binocluri casate de la Ministerul Apararii .