-----------------------------------
King1989
10 Dec 2013 14:43

Sfaturi pentru un incepator
-----------------------------------
Salut,

Numele meu este Bogdan si de 2 zile tot strabat site-urile ce comercializeaza telescoape. Am o misiune dificila, vreau sa ii cumpar cadou, de sarbatori, tatalui meu un telescop. Alegerea e cu atat mai grea cu cat banii de care dispun nu sunt asa multi,pentru pretul la care se ridica unele produse.    ( 1000 lei)  .Tin sa mentionez inca de la inceput ca ar fi primul sau telescop,deci vreau ceva pentru un incepator.
Ma gandeam sa achizitionez un telescop care sa aiba un obiectiv cu diametrul de 150 mm,voi ce spuneti? In principiu el cred ca va dori sa vada planetele, luna si cam atat :). 
Eu am urmatoarele 2 obtiuni : Skywatcher Dobson 150/1200 si TS Megastar 150/1400 EQ , voi care spuneti ca merita dintre cele doua?? Daca cineva stie ceva mai bun ce pot achizitiona la un pret relativ bun, chiar il rog sa imi zica. 
Tin sa mentionez ca vreau ca telescopul sa fie nou,avand in vedere ca il fac cadou, si mai vreau sa stiu daca se merita sa cumpar telescopul cu totul cu montura  sau sa le cumpar separat, montura plus optica? Cum ar fi mai avantajos??