-----------------------------------
Mircea Pteancu
12 Dec 2013 23:35


-----------------------------------
theogon
Multumesc pentru interes.
Problema dubletelor divergente este aceea ca majoritatea sunt recuperate din sisteme optice complexe,altfel spus nu sunt de sine statator  acromatice.
Daca ar exista dublete divergente lipite acromatice de focal scurt,banuiesc ca ar furniza imagini mai bune ca lentila singlet.
Singurele dublete acromatice in sine , pe care le cunosc, sunt lentilele Barlow care au insa focale enorme pentru aplicatia discutata aici.
Utilizarea ocularelor Galilei nu va prinde teren deoarece este o activitate frustranta,nu sunt deloc comode  desi ,repet,calitatea imaginii este incredibil de buna pentru cat de rudimentare sunt,optic vorbind.
M-am obisnuit cu montura azimutala ,desi prima mea montura,inceputa inainte de a construi primul telescop Dobson din Romania,a fost o montura ecuatoriala germana.
Dupa ce am construit prima mea montura Dobson,nu am mai dus dorul monturii ecuatoriale niciodata.
Pana ce am inceput sa cochetez cu ocularele Galilei.La asa ceva ar fi foarte potrivita o montura ecuatoriala ,neaparat motorizata.

Mircea