-----------------------------------
aandrei
16 Dec 2013 14:26


-----------------------------------
Sper sa folosesc programul atat pentru DS si planete (cu camera Samsung SBC 2000 (720x576) cat si pentru soare si luna, cu HP HD 4110 (1280x720).
Pe de o parte vreau sa experimentez in cresterea cantitatii de lumina adunata prin cresterea timpului total de expunere, pe de alta parte am o fetita de 4 ani care are dificultati in a observa la ocular in conditiile specifice dar care se uita cu placere pe monitor.
Sunt de abia la inceput, nu am experienta. Peste AstroSnap am dat intamplator si mi s-a parut de asemenea promitator, facand registering, stacking si deconvolution dupa aplicarea unui filtru de calitate, care elimina de la procesare cadrele de calitate slaba. Nu l-am putut proba deoarece nu accepta ca input un stream video cu rezolutie mai mare de 1024x768 iar la camera mea HD nu am reusit sa-i scad rezolutia, din interiorul programului. Samsungul va merge, dar pentru el nu am inca convertorul analog\digital. Si, nici nu este free.
Am sa experimentez cu DSSLive, desi este putin incomod intrucat toate cadrele trebuie , mi se pare, salvate individual ca fisiere imagine separate.
Acum descarc DSS, nu am vazut link pentru DSSLive, poate este o comanda in interiorul programului, voi vedea.
Multumesc pentru informatie, programul pare promitator. Am vazut si contributia dvs. la localizarea (Ro) programului, pentru care va felicit.