-----------------------------------
Emil
16 Dec 2013 15:46

Helios (Omegon) 25x100
-----------------------------------
Ahoi,
la mine totul este cu susul in jos, umbla Mosul ratacit fara notiunea timpului cu vreo 2 saptamani inainte de termen.... Asa ca daca tot a facut drumul pana la mine a spus ca lasa pachetul ca firma nu o sa ii mai deconteze carburantul si orele suplimentare daca face din nou drumul pana la mine. La final i-am pus in brate un calendar ca sa aiba notiunea timpului si sa nu mai repete isprava (intre noi fiind: am tras repede de un "Do it yourself" asa ca a primit un calendar pentru 2014 continand 12 file cu luna Decembrie  :twisted: )
Este destul de greu 4,5 Kg deci "din mana" e pauza, nici gand. Imaginea este buna cu usoara eroare in albastru insa la Deep-Sky nederanjanta (cu rautate as spune ca favorizeaza Pleiadele).
Necesita un echipament la sol solid altfel tremura toata hardughia, folosesc un Manfroto 028b cu un cap fotografic Silk AF2100. Combinatia este buna atata timp cat unghiul la orizont nu creste peste 45° (ideal pentru observatii "naturiste"). Pentru astronomie folosesc un Manfrotto 804rc2 fara probleme deosebite chiar daca este peste specificatii.
Problema detectata pana acum este legata de bara centrala: nu permite (atunci cand binoclul este echilibrat pe stativ) o distanta suficient de mica intre oculare ceea ce elimina din start folosirea binoclului de catre copii. Solutia este dezechilibrarea binoclului sau eventual echilibrarea prin greutati suplimentare.
Colimarea NU se poate face din exterior de aceea este necesara indepartarea port-ocularului pentru a se putea ajunge la suruburile de colimare.
Am sa mai adaug imagini pe masura ce reusesc sa le fac.

Numai bine
Emil